БАККО подкрепя инициативата за безплатно разпространение на обществените телевизии на България и Македония


23.07.2014


 

 

            В началото на м. юли в Охрид бе сключено споразумение за оказване на съдействие при разпространение на БНТ Свят и Македонската радио и телевизия (МРТ) на територията на двете държави.

 

            В идеята за засилването на приятелските връзки между двете държави се включиха и председателите на Съвета за електронни медии в двете държави Георги Лозанов и Зоран Трайчевски.

 

           Програмите ще се разпространяват безплатно, вече са сключени първите договори с македонски оператори, които ще разпространяват БНТ Свят.

 

            Инициативата е резултат от първия дебат на новинари и медийни експерти от двете държави, който беше иницииран от Македонско-българската стопанска камара.

 

            Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори/БАККО/ подкрепя усилията на БНТ и СЕМ – да се популяризират чрез обществените телевизии културата, историята и днешния ден на двете страни, което ще доведе до подобряване на информационната среда, както и на добрите отношения между двете съседни страни.

 

            БАККОизразява увереност, че платформените оператори ще оценят както обществената значимост на това начинание, така и конкретните ползи за всяко от предприятията да обогати своя информационен пакет от програми със оригинално съдържание, и се надява идеята да срещне широка подкрепа от членовете на БАККО при осъществяване на тази инициатива.

 

БАККО 2011 © Всички права запазени | Реклама | Полезни връзки
Изработка на уеб сайт -